Новини

Засідання робочої групи по розробці Стратегії розвитку Волочиської ОТГ

13537598_1140765672633559_2392260606066802639_n

“А чи є у Вас план, містере Фікс” ? Ця фраза з відомого мультсеріалу як ніколи сьогодні актуальна. Бо у кожного  містера Фікса – своя стратегія та свій план. Але чи збігаються вони з інтересами та реальними потребами реальних людей? І найголовніше питання – чи залучаю

Засідання робочої групи із розробки Стратегії розвитку Волочиської ОТГ.
Засідання робочої групи із розробки Стратегії розвитку Волочиської ОТГ.

ть до виконання планів на благо громади людей, яким насправді небайдуже майбутнє тієї громади та  регіону?  Зазвичай ні, бо обходяться покірними і мовчазними, перевіреними “гвинтиками системи”, котрі звикли виконувати вказівки а не креативити чи фонтанувати новими проектами й ідеями, а тим більше, втілювати їх …

Встановивши цю, в принципі, усім відому аксіому, перейдемо до головного.

Аліна Коваль, секретар міської ради Волочиської ОТГ.
Аліна Коваль, секретар міської ради Волочиської ОТГ.

Без сумніву, хороши й, детально прописаний та продуманий план – це половина успіху у будь-якій справі. Особливо, коли він стосується стратегічного розвитку цілої об’єднаної територіальної громади!
Отож сьогодні, завдяки Інститут Громадянського Суспільства/Civil Society Institute у Волочиську маємо чергове (і заключне) зібрання робочої групи із розробки Стратегії розвитку Волочиської ОТГ. Все як завжди: бездоганна робота спікерів, цінні рекомендації, завершальний етап розробки Стратегії, яка покликана на протязі 7-10 років перетворити Волочищину у економічно-, культурологічно-, туристично- і найголовніше – інвестиційно – привабливий регіон…..
Зізнаюся щиро: сьогодні я сприймала все більш реалістично, практично та у розрізі розуміння того, що у місцевих містерів Фіксів, як і у будь-яких інших, можуть бути свої власні стратегічні пляни, а ентузіастів, котрі реально будуть рухати виписану Стратегію на практиці не так вже й багато. До того ж більшу частину робочої групи складали сільські старости та чиновники.

Куратор від Інституту Громадянського Суспільства пані Наталя Рохова. Видання "Вечірні новини" - у тренді на засіданні робочої групи по розробці Стратегі.
Куратор від Інституту Громадянського Суспільства пані Наталя Рохова. 

Власне, у цьому аспекті порадувало хоч те, що дехто, навіть, спромігся, нарешті, виписати тезово завдання, котрі мав би за увесь цей час їх не просто окреслити але й більшу частину виконати.

Працюємо, працюємо.... Наша група "Б", але , як написано -" І останні будуть першими ..."
Працюємо, працюємо….
Наша група “Б”, але , як написано -” І останні будуть першими …”

Але краще пізно, ніж ніколи. 🙂
Власне з огляду цього дійшли з колегами до висновку, що рухатися у напрямку, окресленому Стратегією розвитку не просто можна, але треба! Не дивлячись ні на що, і з різних сторін.
Матриця, звичайно, підступна, вона “засмоктує”, перетворюючи творчих, здібних, талановитих людей на покірні “гвинтики системи”. Але цьому є рада, чесне слово!
І ось такі зустрічі та спілкування, як сьогодні, під час спільної роботи над Стратегією, переконана – один із дієвих та ефективних способів цьому запобігти, викристалізувати команду дієвих та громадсько-активних ентузіастів-романтиків, котрі ( так історично склалося від створення світу) ініціюють й творять усі революції та оновлення.
13529219_1140765589300234_7435585036130340803_nТому – як казала Леся Українка – вперед, хто живий, в кого думка повстала! Година для праці настала!
Дякую Natalya Rokhova, Alina Koval Людмила Панфилова Андрій МайхерVitalik Mozdir за змістовне спілкування та спільну роботу. Вона точно немарна!
Пи. Си. Рекомендую усім для свіжості думки та оновленого сприйняття реальності передивитися усю трилогію “Матриці” з Кіану Рівзом та “Хоробре серце” з Мелом Гібсоном. То про нас з вами.

Related posts

Тарнорудський кордон в 1926 році Було / Стало!

admin

Проект “Книги і квіти. Копачівська бібліотека”

Лора Підгірна

По Галiцiи, три года назад!!

admin

Leave a Comment